פינוי באמבולנס לאחר תאונות דרכים

פינוי באמבולנס לאחר תאונות דרכים

במידה ועברתם תאונת דרכים אשר הצריכה פינוי באמצעות אמבולנס או ניידת טיפול נמרץ לחדר המיון, חשוב לשים לב על מי מוטלת חובת התשלום עבור הפינוי, שכן במידה והתשלום לא משולם בזמן מצטברות ריביות עבור התשלום, והדבר אף עשוי להגיע לכדי עירוב של ההוצאה לפועל.

תאונת דרכים שאינה תאונת עבודה:

קופת החולים תשא בעלות הפינוי ותשלם ישירות למד"א במקרים הבאים:

1. נפגע אשר פונה באמבולנס "רגיל" והושאר לאשפוז עקב מצבו הרפואי

2. נפגע אשר פונה בניידת טיפול נמרץ (ואין זה משנה אם הושאר לאשפוז או לא)

חשוב לשים לב, שיש להציג בקופת החולים שובר התחייבות בתוך 30 יום מיום קבלת הטיפול במסגרת חדר המיון.

הנפגע ישא בעלות הפינוי במידה ופונה באמבולנס "רגיל" ולא אושפז, אולם, ניתן לפנות מיידית לחברת הביטוח שביטחה את הרכב בביטוח חובה ולהורות לה להסדיר את התשלום. כמו כן, ניתן לשלם באופן עצמאי ולאחר מכן להעביר את הקבלה על התשלום עבור הפינוי לחברת הביטוח, והנ"ל תחזיר את ההוצאה לנפגע.

תאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה:

במידה ותאונת הדרכים היא גם תאונת עבודה, כלומר,תאונת דרכים בדרך לעבודה, בזמן העבודה או בחזרה מהעבודה הביתה, המוסד לביטוח לאומי ישא בעלות הפינוי באמבולנס. לשם כך, צריך להגיש למוסד לביטוח לאומי תביעה על מנת שיכיר בתאונה כתאונת עבודה.

בדומה לפרוצדורה מול חברות הביטוח המבטחות בביטוח חובה (ראו את הפסקה הקודמת), ניתן לפנות מיידית לביטוח הלאומי ולהפנות אליו את הדרישה המקורית לתשלום עבור הפינוי, או שניתן לשלם באופן עצמאי ולאחר מכן להעביר לביטוח הלאומי את הקבלה המקורית על התשלום, והביטוח הלאומי יחזיר לנפגע עבור ההוצאה.

בנוסף, חשוב לדעת, שבמקרה של תאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה, יש לתבוע גם את המוסד לביטוח לאומי וגם את חברת הביטוח שביטחה את הרכב בפוליסת ביטוח חובה. מכאן, שמומלץ לאחר תאונת דרכים להתייעץ ולהיפגש עם עורך דין תאונות דרכים, לצורך בירור הזכויות וההליכים הנדרשים על מנת לקבל את הפיצוי המירבי בגין התאונה.

מאמרים נוספים וטיפים חשובים
לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני והגדלת סיכויי והצלחת תביעתך, צור עמנו קשר עוד היום
נגישות
גלילה למעלה
חייגו אלינו
separator
ליאת גורדון
ליאת גורדון
עמית ליסטונד
עמית ליסטונד
יצירת קשר
separator