תאונות דרכים – כל הדרכים להימנע מהן

תאונות דרכים – כל הדרכים להימנע מהן

כתבנו המון על הנזק הנפשי בתאונות דרכים, על הוצאת אישור מהמשטרה, על הפיצויים שניתן לקבל בעקבות תאונה כזו (כמובן, כאשר אתם משתמשים בשירותיו המיומנים של עו"ד תאונות דרכים מנוסה), אבל, היות וכעת חורף, גשום, קר ורטוב – בואו נדבר על השלב שלפני שהתאונה קורה, וכמובן, כיצד ניתן לצמצם את הסיכונים לתאונות בכביש (ואולי, אף למנוע אותן כליל, ככל שזה תלוי בכם).

מהן הסיבות הנפוצות לתאונות דרכים בחורף?

הגורמים לתאונות דרכים בחורף מתחלקים לשני סוגים עיקריים – הגורמים שבשליטתנו וכאלה שאינם בשליטתנו, אבל אנחנו חייבים להתייחס אליהם, על מנת להימנע מתאונה.

אל הגורמים מהסוג השני, משתייכים גורמים כגורם התשתיות (עם כבישים משובשים, כתמי שמן, כבישים חסרי שוליים או כבישים צרים מידי, כבישים חשוכים, היעדר תמרורים וכד') וגורמי הסביבה (איתני הטבע כערפל, רוח חזקה, גשם, בעלי חיים החוצים את הכביש וכן הלאה). כאמור, בנוגע לגורמים אלה, אין לכם הרבה מה לעשות, אלא להתחשב בהימצאותם ולנהוג בהתאם להם – להכין את הרכב כפי שצריך לחורף, לנהוג לאט ובזהירות, לשמור על מרחק בלימה מתאים, להימנע מעצירות פתאומיות וכן הלאה).

מולם, נמצאים הגורמים שנחשבים לכאלה שבשליטתנו: הגורם המכני – מצב הרכב (לחץ אוויר תקין בצמיגים, פנסים תקינים, בלמים תקינים, אמצעי פיזור אדי הערפל בתוך המכונית וכו') והגורם האנושי – הנהגים ברכבים שסביבכם, הולכי הרגל והרוכבים על אופניים/אופניים חשמליות/אופנועים, אשר משופעים בנקודות כשל אפשריות מסוגים שונים: פיזור הדעת, אי ציות לחוקי התנועה, מצבי עייפות, שכרות והשפעת סמים, נהיגה מסוכנת ופראית, אי שמירת מרחק ועוד. על פי מחקרים שונים, הגורם האנושי נחשב לאלמנט האחראי לקרוב ל-90% מתאונות הדרכים, כשהגורמים האחרים נחשבים למינוריים בנפחם הרבה יותר ממנו.

כיצד מצמצמים סיכונים בתחום הגורמים המכניים והאנושיים?

הכינו רכבכם לחורף – בדקו את הרכב ביסודות לפני תחילת החורף, מצב הפנסים, הבלמים והצמיגים ותקנו את הנדרש. הצטיידו בתרסיס או במטליות המסייעות נגד הצטברות אדים על שמשות הרכב והשתמשו בהם במידת הצורך.

נהגו רק במצבים של ריכוז ומודעות מלאה – השמש שוקעת ומחשיך מוקדם בחורף ולכן, אנחנו חשים לאים ומותשים יותר בסופו של יום ואף בשעות מוקדמות מהרגיל. הוסיפו לכך את החימום המופעל ברכב הגורם לנמנום, את הטלפון הסלולארי שמסיח את דעתנו מהכביש, גם בעת שיחה בדיבורית.

הקפידו על שמירת מרחק – ככל שתנאי הדרך גרועים יותר, כך טווח הבלימה הנדרש לכם גדל. עצירות פתאומיות שהן תוצאה של גילוי מכשול באופן פתאומי או בלימת-פתע של הרכב שלפניכם, עלולות להסתיים בהתנגשות ברכב שלפניכם, החלקת הרכב ו/או התהפכות.

השתמשו בטכנולוגיות מסייעות – הטכנולוגיה מתקדמת בכל עת ומציעה פתרונות חדשים, אשר נותנים מענה לבעיות מסוגים שונים. למשל, מערכת Mobileye המשלבת מצלמה ושבב מתקדם, ויוצרת עבור הנהגים כלי עזר המסוגל, הודות למערכת הבינה המלאכותית, לזהות, לסווג ולנתח עצמים בסביבת הרכב, להבין את תוואי הדרך והתנועה מסביב לרכב, לנתח את הסיטואציה ובהתאם לממצאים, להסב את תשומת לב הנהג לחריגות. טיפ: בגלל יעילותה הרבה של מערכת הMobileye, על מנת לעודד יותר בעלי רכבים להתקין אותה ברכבם, מעניקות חלק מחברות הביטוח הנחה משמעותית בגובה פוליסת ביטוח החובה של רכב בו מותקנת המערכת.

אם בכל זאת קרתה תאונה, האם כל עו"ד תאונות דרכים יכול לייצג בתביעה כזו?

באופן הגיוני למדי, רק עורך דין תאונות דרכים, מקצועי ומנוסה בתחום הנזיקין, יידע להנחות אתכם ולייצג אתכם מול הגופים השונים, חברות הביטוח ולעיתים (כמו במקרה של תאונת דרכים בדרך לעבודה) בוועדות הרפואיות של המוסד לביטוח לאומי וכד', על מנת שתביעותיכם לא תדחינה על הסף.

שימו לב:

רק עורך דין תאונות דרכים מוסמך, אשר כפוף לכללי האתיקה של לשכת עורכי הדין (ולא גופים למימוש זכויות למיניהן) יסייע לכם בדרישת זכויותיכם ובייצוג הנדרש מול הגופים השונים.

מאמרים נוספים וטיפים חשובים
לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני והגדלת סיכויי והצלחת תביעתך, צור עמנו קשר עוד היום
נגישות
גלילה למעלה
חייגו אלינו
separator
ליאת גורדון
ליאת גורדון
עמית ליסטונד
עמית ליסטונד
יצירת קשר
separator