קבלת פיצוי מקסימלי – תאונת אופנוע

קבלת פיצוי מקסימלי – תאונת אופנוע

אתה עולה על האופנוע, מתחיל להרגיש את האדרנלין מתגבר, רעש המנוע מרעיד את הסביבה ומתמזג עם המיית הרוח, וכל מה שאתה מרגיש זה חופש, שכל העולם בידיך וכל מה שמפריד בינך לבין המראות מסביב היא הקסדה.

למרות שתמיד אמרו לך שאופנוע הוא כלי רכב מסוכן, שבכל יום מתרחשת בארץ לפחות תאונת דרכים אחת שמערבת רכב דו-גלגלי ושאולי תשקול שוב לפני שתעלה לרכיבה על האופנוע, בחרת לעלות על האופנוע שלך ופעם נוספת לחוש את התחושה הנפלאה של הרכיבה.

כך, יום בהיר אחד, עם מזג אוויר נפלא, עלית לרכיבה על האופנוע, אבל לא שמת לב לכתם שמן על הכביש שכתוצאה ממנו, איבדת שליטה על האופנוע. הכלי הנהדר הזה שאתה כל כך אוהב לרכב עליו, הפך מהכלי שהעניק לך את החופש שלך לכלי שהכניס אותך לבית החולים.
מצאת את עצמך כשאנשים הומים סביבך, אזעקות סירנת אמבולנס מיללות ברקע, אתה לא מסוגל לזוז! החובשים מקבעים את צווארך כדי לשמור על שלמות גופך, מעלים אותך לאלונקה ומפנים אותך לבית החולים הקרוב כדי שתקבל את הטיפול הרפואי הראשוני המתאים.
אושפזת למספר ימים ושוחרת הביתה עם הנחיות רפואיות להמשך מעקב. כעבור שבוע אתה מבין, שאתה יושב בבית חסר פרנסה אך אינך יודע מה זכויותיך מול חברת הביטוח אשר ביטחה בביטוח חובה את האופנוע שלך. אתה מנסה להבין מה מגיע לך מפוליסת ביטוח החובה שלך ונתקל במילים ומונחים שלא ראית מעולם. לפוליסות הללו אין מילון. בשביל "לפענח" אותן, צריך ידע משפטי וניסיון על מנת לקבל את הפיצוי המקסימלי.

עורך דין תאונות אופנוע

תביעת נזקי גוף מכוח חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים

לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (או בשמו הנפוץ: חוק הפלת"ד), מי שנפגע בגופו ובנפשו כתוצאה מתאונת דרכים, לרבות תאונת אופנוע, זכאי לפיצוי בגין פגיעותיו מכוח פוליסת החובה המשויכת לרכב/אופנוע. במסגרת זו, קיים פיצוי, בין היתר, בגין הפסדי שכר שנגרמו לנפגע כתוצאה מהתאונה, הוצאות רפואיות, נסיעות לטיפולים, תרופות, משככי כאבים, עזרה שוטפת במשק הבית וכמובן – כאב וסבל.

קיימים סוגים שונים של תאונות אופנוע, אשר מוגדרות כתאונות דרכים לפי החוק. למשל, התנגשות אופנוע בכלי רכב אחר, תאונה עצמית בשל כתם שמן/רטיבות/מפגע בכביש, וכיוצ"ב. כמו כן, גם תאונה שנגרמה בעת העלייה על האופנוע או הירידה ממנו, עשויה להיחשב כתאונת דרכים בהתאם לחוק.

מה החשיבות של ביטוח חובה לאופנוע

בהתאם לפקודת ביטוח רכב מנועי, אופנוע מוגדר כרכב מנועי אשר מחויב בביטוח חובה. לעניין זה, חשוב להבין את ההבדל בין ביטוח חובה לבין ביטוח מקיף/צד ג': ביטוח חובה מכסה את נזקי הגוף שנגרמו לרוכב כתוצאה מהתאונה ואין כל רלוונטיות לשאלה מי אשם בתאונה. כמו כן, במידה והאופנוע פגע בהולך רגל או רוכב אופניים, ביטוח החובה מכסה גם את נזקיו הגופניים של הנפגע, שעשויים להגיע לעשרות ומאות אלפי שקלים. ביטוח מקיף/צד ג' מכסה את נזקי הרכוש שנגרמו בתאונה, כתלות באחריות להתרחשות התאונה.

חשוב להבין, שאסור להשתמש בכלי רכב מנועי שאינו מבוטח בביטוח חובה ולא לאפשר לאחר לעשות בו שימוש במידה והוא לא מבוטח. אי ביטוח כלי הרכב בביטוח חובה מהווה עבירה פלילית חמורה אשר עשויה לגרור עונש מאסר, קנס ופסילת רישיון הנהיגה של בעלת האופנוע.

כאשר רוכב אופנוע נפגע בתאונת דרכים והאופנוע אינו מבוטח בביטוח חובה, ניתן יהיה לתבוע פיצוי בגין נזקיו הגופניים ככל שיש גורם נוסף המעורב בתאונה והוא אשם בהתרחשותה. במצב זה, התביעה תתנהל שלא בהתאם לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים אלא לפי פקודת הנזיקין.

מלכודת פוליסות ביטוח החובה המוזלות

אחת המלכודות אשר טומנות חברות הביטוח לרוכבי הדו-גלגלי היא הצעת פוליסת ביטוח חובה עם פרמיה מוזלת, אך עם השתתפות עצמית גבוהה במקרה של נזק גופני בעקבות תאונת דרכים.

רבים מרוכבי הדו-גלגלים מתפתים להצעה, תוך שאינם מבינים את משמעותה האמיתית של הפוליסה: במקרה של תאונת דרכים קלה, עשוי "להיבלע" סכום הפיצוי באופן מלא בסכום ההשתתפות העצמית, כלומר, הנפגע מאבד את זכאותו לפיצוי בגין נזקיו בהתאם לפוליסה. בנוסף, גם במקרה של תאונה קשה, מאבד הנפגע סכום משמעותי מגובה הפיצוי לו הינו זכאי.

מומלץ שלא ליפול במלכודת הצרכנית שמציעות חברות הביטוח ולא לרכוש את הפוליסות המוזלות המוצעות.

קבלת טיפול רפואי ראשוני לאחר תאונת אופנוע

לאחר תאונת אופנוע, חשוב לפנות לקבלת טיפול רפואי ראשוני בהקדם האפשרי ולוודא כי מכלול התלונות נרשמות ברשומה הרפואית. כך למשל, במידה ובעקבות התאונה הנפגע סובל מכאבים בצוואר ובגב התחתון, אך ברשומה הרפואית מתועדים כאבי גב בלבד וכאבי הצוואר לא יתועדו במשך פרק זמן ניכר לאחר התאונה, לא ניתן יהיה לקשר בין הפגיעה הצווארית לבין התאונה.

תשלום תכוף לאחר תאונת אופנוע

תשלום תכוף מהווה פיצוי ביניים שניתן על חשבון התשלום הסופי שישולם בסוף התביעה, אשר נועד לכסות את הוצאותיו המיידיות של הנפגע כתוצאה מהתאונה, לרבות הפסדי שכר, הוצאות רפואיות בגין טיפולים ורכישת תרופות.

לצורך קבלת תשלום תכוף, יש לפנות לחברת הביטוח בצירוף אסמכתאות כגון תלושי שכר/דו"ח שומה, קבלות בגין הוצאות רפואיות, אישורי מחלה וכו'. ככל שחברת הביטוח לא מאשרת את התשלום תוך 60 ימים ממועד הפניה אליה, רשאי שהנפגע להגיש בקשה לבית המשפט לצורך ביצוע התשלום.

ביטוח תאונות אישיות לרוכבי אופנוע

אחד הביטוחים הנפוצים אצל רוכבי אופנוע הוא ביטוח תאונות אישיות. ביטוח תאונות אישיות כולל פיצוי במקרה של שברים, כוויות ונכויות מסוימות ואף יכול לכלול פיצוי בגין אובדן כושר עבודה. ברירת המחדל בביטוח תאונות אישיות הוא, שאין כיסוי לתאונות שנגרמו עקב רכיבה על כלי רכב דו גלגלי. לכן, בעת הקבלה לביטוח, חשוב לציין שאתם רוכבים על כלי רכב דו גלגלי ולבקש לבטל את ההחרגה לדו-גלגלי. כן חשוב לדעת, שברירת מחדל נוספת בביטוח תאונות אישיות הוא, שאין כיסוי לתאונות שנגרמו עקב ספורט אתגרי. מאחר ורכיבה על אופנוע שטח מהווה ספורט אתגרי, חשוב לבטל גם את ההחרגה הזו לרוכבי השטח שביניכם.

ככל שבחרתם לעשות ביטוח תאונות אישיות, חשוב ביותר לבקש אישור על ביטול החריגים של כלי רכב דו-גלגלי וספורט אתגרי!

התיישנות תביעה על תאונת אופנוע

ההתיישנות עבור הפיצוי בגין הנזק הגופני בעקבות תאונת דרכים לפי חוק הפלת"ד הינו 7 שנים מיום התאונה. ככל שמדובר בנפגע שהינו קטין (בן פחות מ18) במועד התאונה, תקופת ההתיישנות נספרת החל מהגעתו לגיל 18, כלומר, ביכולתו להגיש את תביעתו עד לגיל 25.

חשוב לשים לב, שההתיישנות עבור הפיצוי לפי פוליסת תאונות אישיות הינה 3 שנים מיום התאונה בלבד, מאחר ומדובר בפוליסה הנתבעת מכוח חוק חוזה הביטוח, תשמ"א-1981.

הדרך היחידה לעצירת מרוץ ההתיישנות הינה באמצעות הגשת כתב תביעה לבית המשפט. פניה בכתב לחברת הביטוח אינה עוצרת את המרוץ!

תאונת אופנוע – לתבוע לבד או עם עו"ד תאונות אופנוע

טכנית, ניתן  לתבוע לבד את חברת הביטוח, אולם, רב הסיכויים שלא תקבל פיצוי הקרוב לזה שיתקבל באמצעות ייצוג הולם של עורך דין מתאים ומנוסה. יש לקחת בחשבון, שחשוב לדעת כיצד לפנות לחברת הביטוח, הגרסה המנוסחת באשר לתיאור התאונה, התעסקות עם הרים של מסמכים רפואיים ומשפטיים וסינכרוניזציה ביניהם וכיוצ"ב. את כל ההתעסקות הטרחנית שלעיל, ניתן לחסוך בקלות באמצעות פניה אל עורך דין, הבקיא בחוק ובעל ניסיון בניהול תיקי תאונות דרכים.

מאמרים נוספים וטיפים חשובים
לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני והגדלת סיכויי והצלחת תביעתך, צור עמנו קשר עוד היום
נגישות
גלילה למעלה
חייגו אלינו
separator
ליאת גורדון
ליאת גורדון
עמית ליסטונד
עמית ליסטונד
יצירת קשר
separator