רשלנות רפואית בניתוח בעמוד השדרה

רשלנות רפואית בניתוח בעמוד השדרה

"אין לו עמוד שדרה", "היא צריכה לפתח עמוד שדרה" – אנחנו משתמשים בדימוי עמוד השדרה האנושי כאות וכמופת לחוסן ויכולת עמידה על עקרונות. בכל זאת, לעיתים, אף עמוד השדרה שלנו נזקק, להתערבות כירורגית כדי לתפקד כשורה. מה עלול להשתבש בו? מהם אותם מצבים כירורגיים? כיצד עלולה רשלנות רפואית בניתוח בעמוד השדרה לבוא לידי ביטוי?

כיצד בנוי עמוד השדרה שלנו?

עמוד השדרה שלנו מורכב מ-33 חוליות, המחולקות לחמש קטגוריות: עמוד השדרה הצווארי (בחוליות C1-C7), עמוד השדרה החזי / הגבי (בחוליות T1-T12), עמוד השדרה המותני (בחוליות L1-L5), העצה / סקרום (בחוליות S1-S5) וחוליות עצם העוקץ. המפרקים הנמצאים בין החוליות הם אלה המאפשרים לנו לנוע לכיוונים השונים, והדיסקים הבין-חולייתיים הם אלה אשר בולמים זעזועים שונים המופעלים על עמוד השדרה. בתווך, בתעלה שיוצרות החוליות, עובר חוט השדרה המורכב מתאי עצבי חישה ותנועה וחוט זה הוא המקשר בין המוח לבין חלקי הגוף השונים.

נשמע ממש כמו משחק הרכבה לילדים, נכון?

אז זהו, שרק נשמע פשוט לכאורה, בעיקר מכיוון שישנה הרבה דברים אשר עלולים להשתבש, כאשר כל כך הרבה נשען (תרתי משמע) על עמוד השדרה שלנו.

באלו מצבים נדרשים ניתוחים בעמוד השדרה?

מקצת מהמצבים הרפואיים הכואבים האלה הזכרנו במאמר הקודם שעסק בעמוד השדרה ובתפקודו – פריצת דיסק, בקע דיסק, בלט דיסק. אולם, פרט להם, נדרשים ניתוחים מסוגים נוספים. כמו למשל, ניתוחים לטיפול במחלות ניווניות או ממאירות ומצבים שהינם תוצאה של טראומה (כשברים ופריקה) של עמוד השדרה הצווארי או המותני. מצבים נוספים בהם נדרשת התערבות כירורגית כוללים תיקונים כירורגיים לעיוותים אנטומיים (סקוליוזיס וקיפוזיס), תיקון שברים אוסטיאופורוטיים (כתוצאה מהתדלדלות העצם בגילאים מבוגרים או אצל הנוטים לכך), ניתוחים שמטרתם טיפול בגידולים (שפירים או ממאירים) בעמוד השדרה וכן הלאה.

ניתוח בעמוד השדרה – מה עלול להתפספס?

חשיבותו הידועה והמוסכמת של עמוד השדרה, איננה מותירה מקום לספק – תנועה לא זהירה של המנתח, והמטופל עלול לבלות את שארית חייו בכסא גלגלים. אולם, לא כל מקרי רשלנות רפואית בניתוח בעמוד השדרה הם מובהקים וברורים כל כך. לעיתים, ההסבר שניתן לפני הניתוח איננו מספק ואיננו מקיף את כל האפשרויות והמצבים אשר עלולים להתעורר בעת הניתוח עצמו, ואז, הרופאים ניצבים בעת הניתוח בפני החלטה שהם צריך להחליט (בלא ידיעת או הסכמת המנותח), לפעמים, ההסבר איננו מקיף את כל ההשלכות ותופעות הלוואי אשר עלולות לנבוע כתוצאה מהניתוח. במקרים אחרים, מדובר בסיבוכים פוסט-ניתוחיים, אשר החלו בנזק קטן (יחסית) בניתוח, אולם החמירו בשל אי מעקב קפדני הולם בתקופה שלאחר מכן.

כפי שהדגשנו כבר בעבר, מעקב רפואי הולם וקפדני לאחר כל פרוצדורה רפואית הינו הכרחי, אבל כאן, הוא עשוי להוות הבדל של שמים וארץ!

האם כל עו"ד רשלנות רפואית יכול לייצג בתביעה כזו?

בשל מבנהו של עמוד השדרה, תחום הרשלנות רפואית בניתוח בעמוד השדרה מצוי באזור הדמדומים של הניואנסים הדקים שבין הכירורגיה האורתופדית לנוירוכירורגיה. ברור למדי, כי לא כל עו"ד, אפילו יהיה זה עו"ד המתמחה ברשלנות רפואית מסוג, יוכל להתמודד עם הררי המידע הרפואי המדוקדק והספציפי, אשר יעמיסו עליו עורכי הדין המייצגים את הגופים הרפואיים שעל דוכן הנאשמים. לכן, חשוב לפנות לעו"ד רשלנות רפואית בעל הידע והניסיון בתביעות מסוג זה.

לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני והגדלת סיכויי והצלחת תביעתך, צור עמנו קשר עוד היום
נגישות
גלילה למעלה
חייגו אלינו
separator
ליאת גורדון
ליאת גורדון
עמית ליסטונד
עמית ליסטונד
יצירת קשר
separator