טיפים להתנהלות נכונה לאחר תאונות עבודה

טיפים להתנהלות נכונה לאחר תאונות עבודה

תוכן עניינים

למרות ששמרת על עצמך, נזהרת ככל יכולתך וניסית להגן על עצמך – לא הכל ניתן למניעה ומצאת את עצמך לאחר פגיעה במהלך עבודתך. הלחץ החל להכות בך – מה עושים? למי פונים? מה כותבים? לאן מתקשרים? המון סימני שאלה, המון אי ודאות, אבל צריך להתחיל לפעול.

למקסום זכויותיך, המאמר שלפניך ייתן לך טיפים ראשוניים של עורך דין תאונות עבודה להתנהלות נכונה לאחר תאונת עבודה:

תיעוד פרטי התאונה וקבלת טיפול רפואי ראשוני לאחר התאונה

ככל שמצבך הרפואי מאפשר לך, יש לרשום את נסיבות המקרה סמוך למועד התאונה ובפירוט ככל הניתן. כמו כן, כדאי לצלם את מקום התאונה, ובמידה וישנם עדים שראו את התאונה – יש לקחת את פרטיהם (שם פרטי, שם משפחה, מספר ת.ז ומספר טלפון).

יש לגשת לקבלת טיפול רפואי ראשוני מוקדם ככל הניתן – גם אם נראה שהכל בסדר ולא קרה דבר, חשוב ביותר לגשת למוקד הרפואי הקרוב (מיון / רופא בקופת החולים) ולהתלונן כי נפגעת בתאונה במהלך העבודה. חשוב לוודא, כי ברשומה הרפואית מתועד שמדובר בתאונה במהלך העבודה ושמפורטים פרטי המקרה בקצרה (למשל, נפילה מסולם במהלך העבודה…).

תאונת עבודה שהיא גם תאונת דרכים

קבלת טופס בקשה למתן טיפול רפואי לנפגע עבודה: מדובר בטופס בל/250 במקרה של עובד שכיר, אשר צריך להיות חתום על-ידי המעביד, או טופס בל/283 במקרה של עצמאי, אשר הינו טופס חשוב ביותר! יש לגשת עם הטופס הממולא לקופת החולים, לצורך קבלת סיווג כ"נפגע עבודה". ללא הטופס, לא ינתן לך טיפול רפואי כנפגעי עבודה אלא כ"נפגע רגיל".

הוצאת אישור אי כושר: לאחר שהגשת לרופא המטפל את טופס בל/250 או בל/283, יש לבקש "תעודה רפואית ראשונה לנפגע עבודה", אשר הינה אישור המחלה של נפגעי עבודה. מדובר במסמך חיוני ביותר לצורך התנהלותך מול המוסד לביטוח לאומי ולקבלת תשלום דמי פגיעה.

על מנת שהתאונה תוכר כתאונת עבודה, יש לפנות למוסד לביטוח לאומי לתשלום דמי פגיעה: בשלב הראשוני, יש להגיש למוסד לביטוח לאומי טופס "תביעה לתשלום דמי פגיעה והודעה על פגיעה בעבודה". חשוב להגיש את הטופס לא יאוחר מ-12 חודשים מיום התאונה. יש למלא את הטופס בשלמותו, להחתים את המעביד על הטופס, לצרף אליו את מלוא התיעוד הרפואי הרלוונטי ותעודה רפואית לנפגע עבודה. את הטופס יש להגיש לסניף הביטוח הלאומי אליו שייכו אותך בהתאם למקום מגוריך.

טיפים נוספים

שימו לב, כי יש לשמור כל מסמך רפואי הנוגע לתאונה ולוודא כי לאחר כל ביקור אצל רופא הנכם מקבלים סיכום של הביקור אצל הרופא. בנוסף, יש לשמור העתק של מרשמי תרופות, קבלות בגין רכישת תרופות ומשככי כאבים, תשלום לרופאים, הוצאות נסיעה לטיפולים וכיוצ"ב.

כמו כן, במקרה של תאונת עבודה שהיא גם תאונת דרכים, יש לגשת לתחנת המשטרה ומלאו טופס "הודעה על תאונת דרכים", על מנת שתקבלו אישור משטרה על קרות התאונה.

פנייה אל עורך דין תאונות עבודה: פנו בהקדם האפשרי להתייעצות עם עו"ד תאונות עבודה, על מנת למקסם את סיכויי התביעה וחשוב מכך – על מנת שלא לפגוע בסיכויי התביעה! עורך דין נזיקין מתאים יהיה איתך בקשר רציף, ינחה אותך לכל אורך ההליך כיצד לפעול, אילו מסמכים יש להביא, אילו בדיקות יש לבצע, ייצג אותך בפני המוסדות והשונים והערכאות המשפטיות וידאג למיקסום זכויותיך.

לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני והגדלת סיכויי והצלחת תביעתך, צור עמנו קשר עוד היום
נגישות
גלילה למעלה
חייגו אלינו
separator
ליאת גורדון
ליאת גורדון
עמית ליסטונד
עמית ליסטונד
יצירת קשר
separator